POZIV NA NATJEČAJ ZA NAJBOLJI BIBLIORAP NA TEMU BIBLIOBUSA

NATJEČAJ  ZA NAJBOLJI BIBLIORAP NA TEMU BIBLIOBUSA, KNJIGA, PRIJATELJSTVA…

Dragi naši učitelji i  knjižničari!

Pozivamo vas i vaše učenike na sudjelovanje u Natječaju za najbolji bibliorap na temu Bibliobusa, knjiga, prijateljstva… koji organiziramo povodom 14. rođendana našega Bibliobusa.

Rap glazba očituje se u stiliziranoj ritmičkoj glazbi, odnosno beatu, koje prati repanje izvođača. Rap je sastavni dio hip-hop kulture, sklad između ritma i tekstova prepunih rima. U takvim pjesmama nastoji se rimom zainteresirati publiku. Rap pjesme imaju puno riječi zbog toga što se u takvim pjesmama pokušava što prije izrepati tj. izgovoriti što više riječi u što kraćem vremenu. Naziv dolazi od riječi rappin’ što znači ritmičko pričanje.

Napomena:

Natječaj traje od 10. siječnja do 10. veljače 2020. godine.

Molimo da osmišljene rap pjesme snimite u videoformatu.

Upute:

  • videodatoteke možete snimati na DVD i poslati na adresu Knjižnice (Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, Ivana Gundulića 6, 32100 Vinkovci, s napomenom: Bibliobus – natječaj) ili predati kolegama u Bibliobusu najkasnije do 10. veljače 2020. godine
  • videodatoteke možete poslati i u elektroničkom obliku (JUMBO MAIL ONLINE SERVIS – jumboiskon.tportal.hr) na e-mail adresu: bibliobus.vsz@gmail.com
  • uz vaše dopuštenje video datoteke podijelili bismo na Facebook stranici Bibliobusne službe VSŽ-a (https://www.facebook.com/gkvkbibliobus/)
  • gostovanje na proglašenju pobjednika i rođendanu Bibliobusa u četvrtak, veljače 2020. godine u 11,00 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci sa što većim brojem učenika.

Za sve nejasnoće i pitanja možete nas kontaktirati na broj mobitela +385 99 215 0010 ili na e-mail adresu: bibliobus.vsz@gmail.com.

Najbolje i najmaštovitije radove nagradit ćemo zanimljivim nagradama, a imena pobjednika objavit ćemo u Vinkovačkom listu.

S veseljem očekujemo vaše radove!