Pozivnica

Pozivamo Vas na

6. rođendan kampanje „Čitaj mi!“

Subota, 6. travnja 2019. godine

Organizator: Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci uz potporu Hrvatskoga čitateljskog društva, Komisije za knjižnične usluge za djecu i mlade HKD-a, UNICEF-a, gradskih ustanova i volontera

Nacionalna kampanja „Čitaj mi!“ za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja slavi 6. rođendan. Središnji događaj proslave održat će se u subotu 6. travnja u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ Vinkovci s početkom u 10.30 sati. Program vodi Mario Perković – klaun Darko.

Dođite i s nama proslavite ovaj važan događaj!

PROGRAM DOGAĐANJA

10.30 Početak programa
10.35 Nastup KUD-a Šumari
10.45 Danas čitamo svi – čitanje kratkih ulomaka organizatora i gostiju:
gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić
ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci Vedrana Lugić
predsjednica Hrvatskog čitateljskog društva Snježana Berak
koordinatorica kampanje „Čitaj mi!“ Kristina Čunović
pedagoginja DV Vinkovci Monika Dragun
logopedinja Odjela oftalmologije OŽB Vinkovci Ivana Kadić
glavna sestra Odjela za pedijatriju OŽB Vinkovci Martina Raić
11.00 Mjuzikl „Pepeljuga“, Gradsko kazalište Joza Ivakić Vinkovci
11.20 Rođendanska torta
11.30 Plesna točka ritmičke skupine OŠ Ivana Gorana Kovačića Vinkovci „Kaubojac i indijanac“ i pjesma uz zvukovni jezik „Kad se male ruke slože“, himna zadrugara
Druženje s likovima iz bajki uz ples i pjesmu (volonteri Društva Naša djeca Vinkovci i Zdravstvene i veterinarske škole Dr. Andrije Štampara Vinkovci)

U sklopu programa bit će postavljena i izložba u hodniku Kazališta pod nazivom „Od rođenja u srcu te nosim“ koju su izradili učenici OŠ Zrinskih Nuštar – PŠ Marinci.

Nakon službenog dijela programa u dvorištu Kazališta održat će se popratni program prilikom kojeg će svi posjetitelji moći posjetiti rođendanske kutke: Bibliobus, Bajkaonicu Društva Naša djeca Vinkovci i kutak kampanje „Čitaj mi“ s puno, puno slikovnica i slatkih iznenađenja. Za kraj vas očekuje i nagradna igra „Ruku zavuci – nagradu izvuci“.