Poziv na CSSU radionicu

Pozivamo Vas na radionicu:

Nove tehnologije u radu s djecom i mladima

Predavačice: Ana Sudarević, prof., dipl. knjiž. i mr. sc. Alka  Stropnik, viša knjiž.

u organizaciji Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara, CSSU-a i Matične službe za narodne i školske knjižnice Vukovarsko–srijemske županije, koja će se održati u petak, 7. listopada 2016. godine u 8,30h u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci.

Sudjelovanje na radionici prijavljuje se na e-mail: ivapezer@gmail.com. U tekstu maila potrebno je navesti naziv radionice, vaše ime i prezime te ustanovu iz koje dolazite.

Molim Vas što prije se prijavite, jer u protivnome ako se ne javi dovoljan broj sudionika, radionica se otkazuje.

Sadržaj radionice:
Poučavanje informacijskoj i informatičkoj pismenosti, kreativno izražavanje, promicanje i poticanje čitanja te korelacija aktivnosti s nastavnim sadržajem. Polaznicima će biti ponuđen niz primjera i ideja aktivnosti u nastavi kao i mogućnostima suradnje s učiteljima i predmetnim nastavnicima.
Osnovni je cilj radionice stjecanje spoznaja i vještina u radu s djecom i mladima, te suradnje s učiteljima i nastavnicima. Upotreba računala PowerPointa i raznih usluga weba 2.0 (primjerice Storybird, Glogster, Animoto, Kubbu i dr.) pri planiranju i realizaciji radionica i satova knjižničara. Odabir i organizacija sadržaja mrežnih stranica za djecu i mlade (kvalitetnih mrežnih izvora i e-materijala).

Namjena:
Knjižničarima iz školskih i narodnih knjižnica.